Zeolites Group, partener în realizarea filmului „România, țara mea de glorie, țara mea dor!”

În luna Septembrie, Zeolites Group, primul producător de zeolit din România are onoarea să fie parte dintr-un eveniment cultural ce promovează valorile românești și o Românie frumoasă, preocupată de tot ceea ce înseamnă sănătate și siguranță alimentară. Cu toții sunt în căutarea unor produse ecologice pentru un stil de viață fără chimicale sau alte substanțe nocive organismului.

Așadar, în toamna anului 2021, Zeolites Group a sprijinit realizarea filmului “România, țara mea de glorii, țara mea de dor“ care va rula joi, în data de 16.09.2021, ora 19:30 în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Cu ocazia desfășurării Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT) clujenii sunt invitați să participe și la premiera filmului în care protagoniștii principali: Ovidiu Lipan Țăndărică, cel mai cunoscut toboșar din rockul românesc alături de invitații săi, Mani Neumann și Ulli Brand susțin și un concert extraordinar. Acest concert face parte dintr-un turneu făcut prin România.

„Este un eveniment care pentru mine are o foarte mare importanță. Am întâlnit oameni care cu sufletul au participat, iar pe unde am avut concertele am fost mereu bine primiți. Mă bucur că am început filmările cu „România, țara mea de glorii, țara mea de dor”, care creează un pod multicultural, o prietenie și o profunzime a lucrurilor și a tuturor etniilor. Noi am dorit să creăm o imagine frumoasă, iar cultura este primul pas de a întelege spiritualitatea unui popor care trăiește în armonie!” a subliniat maestrul Ovidiu Lipan Țăndărică, în cadrul conferinței de presă desfășurată în sala Tonitza a Muzeului de Artă Cluj.

Aflați într-o noua formulă de colaborare, cei trei artiști își propun să le ofere atât clujenilor, cât și românilor de pretutindeni, o experiență unică prin îmbinarea folclorului est europrean cu jazzul, rockul și muzica clasică pe ritmuri moderne cu acorduri de vioară, chitară, bass și tobe.

 

 

RUN for epilepsy

 Epilepsy Challenge

În data de 29 Septembrie 2019, la Cluj-Napoca, în Parcul Central, ne-am adunat să alergăm pentru epilepsie. În România se estimează un număr aproximativ de 400.000 de persoane cu această condiție medicală.

Prin prisma acestui cros, s-au adunat bani pentru achiziționarea a două aparate video EGG ( electroencephalogram) prin care dezvoltăm  rețeaua de Telemedicină în Epilepsie, deja existentă. Acestea vor ajuta la diagnosticarea și tratarea oamenilor care suferă de această boală, scutindu-i de eforturi mari călătorind sute de km pentru o consultație de aproximativ o oră într-un centru universitar.

Aprinde o stea pentru epilepsie !

Crosul, Epilepsy Challenge, este un eveniment caritabil cu caracter participativ, necronometrat și are un traseu de 5km.

,,Susține cauza cu o donație sau aleargă la “Epilepsy Challenge” – crosul caritabil din 10 orașe pentru sprijinul persoanelor cu epilepsie din România.”

Organizator – Club LIONS

,,Misiunea Cluburilor Lions este crearea și menținerea unui spirit de înțelegere între toți oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar celor aflați la nevoie. Membrii Lions contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate și prin cooperarea cu alte cluburi din țară și de peste hotare.’’

Ne bucurăm că am putut să participăm și noi la un astfel de eveniment!

 

Întâlnire CLEMS la Fabrica de Zeolit de la Rupea

CLEMS – CLUSTER Ecoinovativ pentru un Mediu Sustenabil

Data de 5 Septembrie 2019 a fost o zi productivă, interesantă, cu multe informații utile și inovatoare pentru participanții CLEMS.
Întâlnirea a avut loc la fabrica de Zeolit de la Rupea, județul Brașov.

Tema principală a acestei întâlniri a fost despre ,,Sisteme integrate de tratare și epurare a apelor”.

În prima parte a zilei, au fost susținute 6 prezentări :

– Conf.dr.ing. Cristina Roșu (UBB), despre Zeoliții în aplicații de mediu;

– Project Manager la ICPE BISTRIȚA S.A, Sorin Ulinici despre ,,Stații compacte automate de potabilizare a apei din surse subterane cu poluare complexă utilizând tehnologii ecologice de oxidare avansată, biofiltrare și adsorbție .”

– domnul Aurel Caras, Manager la AKRO S.R.L cu o prezentare de produs: ,,Filtre automate industriale cu sită filtrantă. ”

– domnul Marin Senilă reprezentat al ICIA Cluj cu ,,Cercetări privind utilizarea zeoliților de la Rupea, în procesele de tratare/ epurare a apelor.”

– fostul director al stației de tratare a apei de la Voila -Paltin , domnul Gheorghe Poienariu, cu titlul ,,Tehnologii în alimentări cu apă”.

Și ultima prezentare a fost susținută de directorul nostru executiv, Daniel Agapie, vorbindu-ne despre Zeolitul de la Rupea și proprietățile sale.

Deasemenea am aflat care este importanța zeolitului în :

  • tratarea apelor;
  • epurarea apelor reziduale;
  • protecția mediului;
  • decontaminarea apelor radioactive;

În cea de-a doua parte a zilei, participanții au avut ocazia să viziteze secția de producție a fabricii. Aceasta a fost realizată cu ajutorul domnului director executiv Daniel Agapie și a domnului Doru Boloș, președinte al Zeolites Production S.A .

Printre participanți s-au regăsit:

Florin Iliescu reprezentant al companiei FARAL CONSULT SRL

Conf.dr.ing. Cristina Roșu reprezentat al Universității Babes-Bolyai, Cluj Napoca

Aurel Caras și Roxana Enache reprentanți ai companiei AKRO S.R.L

Marin Senilă reprezentat al ICIA Cluj Napoca

Romeo Iulian Olariu reprezentant al Universității Alexandru Ioan Cuza

Mihai Cavulea reprezentant al companiei, Pipelife Romania SRL

Grigore Vlad, Sorin Ulinici, Bartha Csaba, Daniela Stanciu reprezentanți ai ICPE Bistrița S.A

Doru Boloș, Daniel Agapie și Gelu Chioreanu reprezentanți ai companiei, Zeolites Production

Gheorghe Poienariu reprezentant al companiei, Mosslein România

La finalul zilei, în urma prezentărilor și discuțiilor constructive, am constatat că această întâlnire ne-a adus la cunostinta multe lucruri noi  și actualizări la cunoștințele noastre anterioare. Aceste concluzii, ne-au făcut să ne gândim deja la urmatoarea întâlnire. O nouă întâlnire de grup, cu o nouă temă interesantă în ce privește cluster-ul nostru ecoinovativ pentru un mediu sustenabil, care cel mai probabil va avea loc la Cluj Napoca.

 MULȚUMIM  TUTUROR PENTRU PARTICIPARE !😃

MEOW