ZECO - Nisip decorativ pentru plante

Pasiunea pentru flori și creșterea plantelor în general nu poate fi egalată, iar grădinarii pricepuți știu că pentru a le îngriji este nevoie de pricepere, dar și de puțin ajutor.

Pământul plin de substanțe nutritive, care trebuie înlocuit din când în când în ghivece sau în substratul de flori, umiditatea echilibrată și lumina potrivită sunt principalele secrete pentru o jardiniere sau o grădină plină de culoare. Mai este un secret pe care doar grădinarii pricepuți îl cunosc: ZECO, un nisip decorativ pentru plante care oferă mult mai multe beneficii decât cel estetic.

ZECO este un produs pe bază de zeolit natural de tip clinoptilolitic. Dincolo de aspectul plăcut pe care îl dă unei jardiniere sau printre aleile de flori, ZECO ajută la îmbunătățirea calității solului în care sunt sădite plantele.

Substanța activă din ZECO, zeolitul, absoarbe substanțele nocive din sol sau scurse de pe frunzele florilor în cazul în care acestea au fost tratate chimic.

ZECO are și rolul de a echilibra umiditatea în sol, ducând la o rezistență mai mare a plantelor, chiar și în condiții de temperatură ridicată sau cantitate mică de precipitații, în cazul grădinilor exterioare. În cazul unei umidități excesive, aceasta este absorbită în stratul de zeolit și eliberată treptat în timp.

Efectele ZECO:

  • Acapararea substanțelor nocive din sol, inclusiv nitrați

  • Reducerea riscului de formare a ciupercilor sau altor dăunători

  • Reducerea vegetației nedorite din jurul plantelor

  • Reglarea pH-ului din sol cu efect asupra aspectului plantelor și rezistenței lor.

  • Rezistență crescută a florilor

  • Creșterea numărului de flori pe fiecare fir

  • Reglarea umidității solului

Recomandări de utilizare:

ZECO se aplică într-un strat subțire de 2-3 cm pe toată suprafața pământului din ghiveci sau jardiniere, sau pe o rază de aproximativ 10-15 cm în jurul tulpinii și în diferite dispuneri pe culoarele de pământ dintre flori, pentru a oferi un aspect plăcut.

Este recomandată aplicarea zeolitului după sădirea plantelor și înlocuirea în fiecare sezon a stratului de ZECO.

ZECO este un produs 100% natural, ecologic si este recomandat indiferent de tipul de planta . Nu este toxic si nu contine compusi chimici.

Întrucat este un produs higroscopic se recomandă depozitarea lui în locuri uscate.

ZECO este un produs 100% natural, ecologic si este recomandat indiferent de tipul de planta . Nu este toxic si nu contine compusi chimici.

Întrucat este un produs higroscopic se recomandă depozitarea lui în locuri uscate.

EȘTI INTERESAT DE PRODUSELE NOASTRE?

Cere innformatii