ZECO - Stimulator de creștere și combatere biologică împotriva dăunătorilor

Tratamentul natural împotriva dăunătorilor pe bază de zeolit clinoptilolitic a fost conceput în scopul de a elimina insectele dăunătoare culturilor de orice tip, dar și moluștele care se hrănesc cu plante și pot produce daune considerabile acestora.
Pentru eliminarea dăunătorilor se folosesc pe scară largă insecticide chimice care au o toxicitate puternică, dintre acestea cele organice sunt cel mai utilizat tip de insecticid în zilele noastre, majoritatea fiind substanțe chimice sintetice.
Mai mult decât atât, insectele pot dobândi treptat o rezistență la insecticide chimice ca urmare a expunerii repetate la acestea. Un insecticid chimic care a fost inițial eficace poate pierde ulterior toată acțiunea sa asupra insectelor.
ZECO este un produs anorganic, 100% NATURAL, ce nu are efecte adverse asupra plantelor, a oamenilor sau animalelor ce intră în contact cu acesta și nu duce la poluarea mediului înconjurător.
ZECO este micronizat extrem de fin datorită măcinării foarte eficiente și pur din punct de vedere microbiologic datorită tratamentului termic la care este supus.
Pentru că este un produs 100% NATURAL se poate utiliza și în culturile ecologice.

17

Dintre beneficiile oferite de ZECO menţionăm:

Modul în care ZECO acționează asupra insectelor și plantelor îl diferențiază clar de insecticidele chimice și îl creditează ca fiind un produs extrem de eficient și, în același timp, prietenos cu mediul înconjurător:

• Datorită capacității de absorbție și desorbție a apei, zeolitul ZECO reușește să distrugă microclimatul umed de pe suprafața plantelor, care este propice înmulțirii insectelor. Astfel, pe timpul nopții, înmagazinează apa pe care o eliberează ziua, în prezența căldurii, menținând un nivel constant de umiditate inadecvat pentru înmulțirea insectelor.

• Având în vedere că produsul se prezintă sub formă de pulbere, acesta reușește să pătrundă și să adere pe suprafața corpului insectelor, în ciuda faptului că majoritatea au peri de apărare. Acest lucru blochează eliberarea dioxidului de carbon și provoacă moartea insectelor.

• În cazul în care insecta dăunătoare pătrunde în stomatele frunzelor plantei, pulberea de zeolit aderă pe suprafața stomatelor și împiedică insectele să se oxigeneze, provocându-le moartea.

• Atunci când un material străin aderă pe suprafața corpului sau pe periile unei insecte, aceasta încearcă să îl îndepărteze. Această acțiune continuă de periaj provoacă leziuni profunde insectei. Pe suprafața rănii apare un fluid din interiorul acesteia, pe care zeolitul, datorită structurii microporoase, îl va absorbi și va provoca moartea insectei prin deshidratare.

• Sporii ciupercilor sunt prezenți în toate fazele de creștere a plantei și se dezvoltă în condiții de umiditate excesivă. Prin utilizarea Insecticidului ZECO ca tratament preventiv încă de la intrarea în perioada de vegetație, se pot evita neplăcerile cauzate de apariția mucegaiurilor.

• În condițiile în care o cultură este deja afectată de mucegaiuri, pulberea de zeolit ajută la vindecarea plantelor datorită proprietăților sale de reglare a umidității, nepermitând germinarea sporilor și apariția miceliului ce ar da naștere unei noi generații de ciuperci.

• Insecticidul natural produs de Zeolites Development, prin utilizarea lui constantă pe toată perioada de vegetație a unei plante, îi conferă agricultorului posibilitatea de a alege momentul recoltării în funcție de ceea ce își dorește să obțină și nu este obligat să recolteze din cauza factorilor externi.

• În zonele în care se aplică acest insecticid, numărul de insecte dăunătoare scade, iar chiar dacă unele dintre ele nu dispar definitiv, devin mult mai puțin active.

Mod de utilizare:

Aplicare foliară în dispersie lichidă:

100 grame / 10 litri

Folosiți 1% din produsul ZECO dispersat în cantitatea minimă necesară de apă pentru a acoperi întreaga suprafață sau adăugați-l în amestec cu îngrășămintele și pesticidele utilizate în mod obișnuit.

Precauții:

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Produsul nu este toxic, dar fiind un produs micronizat poate provoca iritații în contact cu ochii.
Deoarece este un produs higroscopic, se recomandă închiderea recipientului după utilizare și depozitarea în spații uscate.
Fiind un produs natural, nu are efecte negative asupra alimentelor și a apei destinate consumului uman.

ZECO este un produs anorganic, 100 % NATURAL.

Întrucat este un produs higroscopic se recomandă depozitarea lui în locuri uscate.

ZECO este un produs anorganic, 100 % NATURAL.

Întrucat este un produs higroscopic se recomandă depozitarea lui în locuri uscate.

EȘTI INTERESAT DE PRODUSELE NOASTRE?

Cere innformatii